6 av bästasparräntan.com bästa spartips

Vi har här på bästasparräntan.com gett dig en massa fina tips på hur du får den allra bästa sparräntan (det är ju därför vi heter som vi gör), men för att kunna få en sparränta överhuvudtaget måste du naturligtvis ha pengar att spara. Det är tyvärr inte alla som får pengar över till sparande, men de flesta kan faktiskt spara pengar, bara de verkligen vill. Man brukar ju säga: det är inte de stora inkomsterna som gör dig rik, det är de små utgifterna som gör dig fattig. Det är förvisso en sanning med modifikation, men visst ligger det någon sanning i det. Så om du för närvarande inte lyckas öka dina inkomster kan du i alla fall dra ner på dina utgifter och på så sätt få undan pengar. Här får du några spartips som kan hjälpa dig att få undan lite sparpengar.

1. Lusläs reklambladen och bunkra. De stora livsmedelskedjorna brukar ofta ha rabatter och kampanjer, så när du ser ett riktigt bra pris på till exempel fläskkarré bör du inte bara köpa ett paket. Köp 5, 10 kilo och frys in köttet om det får plats i frysen. Köp alltid stora mängder av de nödvändiga varor som är riktigt billiga och som går att lagra.

2. Skippa färdiga rätter och take away. Färdiga maträtter i frysen på ICA och pizza från pizzerian är inte speciellt billigt. Laga din egen mat istället. Detsamma gäller lunchen på jobbet. Skippa dagens lunch och ta med dig en matlåda till jobbet, det sparar du mycket pengar på.

3. Dra ner på onyttigheter. Godis, chips, läsk, glass, öl, vin och sprit kan gräva ett djupt hål i din plånbok. Det kostar mycket mer än vad man tror. Om du sparar alla kvitton under en månad så ser du hur mycket du gör av med på sådana här onyttigheter. Du kommer nog att bli förvånad.

4. Skippa dina tidningsprenumerationer. Det är gratis att läsa nyheter på nätet och du kan låna tidsskrifter gratis på biblioteket. Så om du verkligen vill spara pengar: skippa dina prenumerationer.

5. Lägg ner din fasta telefon. De flesta använder knappt sin fasta telefon längre och betalar därför en massa pengar i onödan för sitt fasta telefonabonnemang. Om det här gäller även dig bör du snarast säga upp din fasta telefon.

6. Åk kommunalt till jobbet. Om du åker kommunalt till jobbet istället för att köra bil sparar du garanterat en massa pengar. Det kanske inte är lika bekvämt, men om du verkligen vill spara får du uppoffra dig lite, eller hur?

Om ett eller flera av våra spartips är användbara för dig kommer du att kunna börja lägga undan pengar på ett sparkonto som ger dig den bästa räntan. När dina sparpengar börjar växa kommer du garanterat tycka att din sparsamhet var väl värd besväret.