Månadsspara

Om du vill få den allra bästa sparräntan ska du spara en större summa pengar på ett fasträntekonto, men om du inte har en större summa pengar och månadssparar istället kan du faktiskt också få en ganska hög sparränta om du gör det på rätt konto. Alla de banker du hittar på bästasparräntan.com har sparkonton för månadssparande som ger en riktigt fin sparränta. Så om du inte har kommit igång med sparande är det verkligen på tiden.

Sätt in och ta ut pengar precis när du vill

De konton du kan månadsspara på ger dig förvisso en lägre sparränta än vad ett fasträntekonto ger dig, men å andra sidan kan du sätta in och ta ut pengar precis när du vill utan att du behöver betala några uttagsavgifter eller få en lägre sparränta för det. Du kan sätta in pengar flera gånger i månaden om du så vill, eller bara sätta in pengar en gång om året. Det här ger ditt sparande en enorm flexibilitet, men det bästa är såklart att sätta in en bestämd summa varje månad och inte ta ut något om du vill få ordning på ditt sparande.

Rörlig sparränta och ingen uppsägningstid

Ett månadssparkonto har alltid en rörlig sparränta och den följer till viss grad ränteläget i Sverige, men den blir aldrig några 0 % om du sparar på ett av de sparkonton vi rekommenderar. Om du mot förmodan i alla fall är missnöjd med den sparränta du får är det bara att säga upp kontot direkt eftersom det inte har någon uppsägningstid.