Maximera din sparränta

Idag tänkte vi på bästasparräntan.com titta på hur du enkelt kan maximera din sparränta så att du tjänar så mycket som möjligt på ditt sparande.

Så maximerar du din sparränta

1. Spara på ett sparkonto som ger dig bästa räntan. Den allra bästa räntan får du på ett högräntekonto som inte omfattas av den statliga insättningsgarantin, men även högräntekonton som omfattas av garantin ger dig en riktigt bra sparränta.

2. Bind dina pengar. Om du vill få en så bra sparränta som möjligt på ditt högräntekonto måste du binda dina pengar på kontot. Det innebär att du inte får göra några uttag alls under bindningstiden. Ju längre du binder dina pengar desto högre sparränta får du, men även om du bara binder dina pengar i 6 – 12 månader får du en riktigt bra sparränta.

3. Bind sparräntan. Ibland kan man även välja en bunden sparränta, vilket är bra om den är högre än den rörliga sparräntan. Det är emellertid inte alltid man tjänar på att välja en bunden sparränta för om räntorna plötsligt skjuter i höjden hade du tjänat på att ha en rörlig sparränta. I nuläget ser det emellertid inte alls ut som att räntan i Sverige (och Europa) kommer att höjas inom det närmaste 1, 2 åren, så vi på bästasparräntan.com tror att du utan problem kan binda din sparränta i 1 – 2 år utan att förlora något på det, såvida du får en bra bunden sparränta. Däremot bör du vara försiktig med att binda räntan i 3 – 5 år eller längre.