Sparkonto eller fondspara?

Nu till den stora frågan: ska man spara pengar på ett sparkonto eller placera pengarna i fonder istället? Vilket är mest lönsamt? Svaret är: det beror på vilken sorts fond du sparar i och hur pass långsiktigt ditt sparande är. Fonder – bäst för långsiktigt sparande Visst kan du placera dina pengar i en fond..

Bospara

Innan du köper din första bostad bör du börja spara till handpenningen eftersom bolånet bara täcker 85 % av bostadens värde. Förvisso kan du låna till handpenningen genom att ta ett privatlån men då blir dina bostadskostnader högre och dessutom är det inte alla som har tillräckligt god betalningsförmåga för att få ytterligare ett lån…

Spara på ett investeringssparkonto?

Du kanske har hört talas om något som kallas för investeringssparkonto tidigare? Det är ett slags sparkonto för likvida medel och värdepapper som infördes 2012 för att göra det enklare för oss småsparare att spara i värdepapper. Vi på bästasparräntan.com anser att det är ett perfekt konto för dig som vill placera alla eller en..

Spara till dina barn

Om du vill spara pengar så att dina barn kan få en bra start i vuxenlivet är det inte så dumt att spara på ett sparkonto som ger dig den bästa sparräntan för då växer pengarna riktigt snabbt. Fördelen med att spara till barnen på ett sparkonto är att du vet hur mycket pengarna kommer..

Månadsspara

Om du vill få den allra bästa sparräntan ska du spara en större summa pengar på ett fasträntekonto, men om du inte har en större summa pengar och månadssparar istället kan du faktiskt också få en ganska hög sparränta om du gör det på rätt konto. Alla de banker du hittar på bästasparräntan.com har sparkonton..

Maximera din sparränta

Idag tänkte vi på bästasparräntan.com titta på hur du enkelt kan maximera din sparränta så att du tjänar så mycket som möjligt på ditt sparande. Så maximerar du din sparränta 1. Spara på ett sparkonto som ger dig bästa räntan. Den allra bästa räntan får du på ett högräntekonto som inte omfattas av den statliga..

6 av bästasparräntan.com bästa spartips

Vi har här på bästasparräntan.com gett dig en massa fina tips på hur du får den allra bästa sparräntan (det är ju därför vi heter som vi gör), men för att kunna få en sparränta överhuvudtaget måste du naturligtvis ha pengar att spara. Det är tyvärr inte alla som får pengar över till sparande, men..

Tjäna mer på ditt sparande trots låg styrränta

I torsdags (5 september) meddelade riksbanken att riksbankens viktigaste styrränta, repororäntan, kommer att ligga kvar på 1 % i minst ett år till. Det här är goda nyheter för de som har ett bolån med rörlig boränta eller som nyligen har bundit sin boränta, men vad innebär det för oss småsparare? Låg styrränta + bolån..

Inte för sent att få en bra sparränta

Du som sparare har säkert lagt märke till att sparräntorna forsätter att sjunka, så vi kan bara gratulera dig som för länge sedan har bundit din sparränta. Om du inte har gjort det är det inte försent att få en hyfsad sparränta om du placerar dina pengar på ett högräntekonto, men det är inte säkert..

Passa på att byta sparkonto!

Som du säkert har hört så har vår viktigaste styrränta, reproräntan, gått ner ännu mer. För närvarande (oktober 2012) ligger styrräntan på endast 1.25 %. Riksbankens styrränta påverkar marknadsräntorna på alla plan, både när du ska låna pengar eller spara pengar. Det positiva med en låg ränta är naturligtvis att det blir billigare att låna,..